Noodverlichting: Veilig en verplicht

Noodverlichting, Evacuatieverlichting, Candra Hospitality

Noodverlichting, ook bekend onder de naam evacuatieverlichting is bedoeld om de veiligheid van uw gasten te garanderen. Het zorgt ervoor dat al uw gasten op een veilige wijze het gebouw kunnen verlaten in geval van calamiteiten. Tevens heeft de installatie een belangrijke functie bij het voorkomen van paniek. De noodverlichting blijft namelijk altijd branden. Ook wanneer de basis verlichting uitvalt. Uitval van de basis verlichting kan verschillende oorzaken hebben bijvoorbeeld: stroomstoring of kortsluiting.

Kwaliteit

Ons bedrijf heeft een uitgebreide kennis van noodverlichting.
Zowel voor onderhoud als voor levering van nieuwe of vervangende armaturen bieden wij een passende oplossing. Dit in combinatie met een uitgebreid assortiment noodverlichtingsarmaturen.

Stroomverbruik & veiligheid

Gemiddeld gebruikt de traditionele noodverlichting met TL lamp 130 kilowatt per jaar.
Naast het stroomverbruik is er ook sprake van een verbod op TL verlichting. Dit type verlichting is verboden vanwege de brandveiligheid. Het geeft namelijk veel restwarmte en kan hierdoor ook brand veroorzaken.

Evacuatieverlichting & Oriëntatieverlichting

Naast het plaatsen van evacuatieverlichting is het ook van groot belang om oriëntatieverlichting te installeren. Deze armaturen zijn ook voorzien van een batterij zodat ze blijven branden bij spanningsuitval.

Besparen en milieuvriendelijk

Wanneer u de bestaande TL Noodverlichting vervangt voor LED verlichting dan kan dit een besparing opleveren van circa 50%. Daarnaast verhoogt het de brandveiligheid want deze armaturen geven geen restwarmte af. Ons bedrijf levert uitsluitend LED noodverlichting. Voor uw hotel betekend dit een financiële besparing en verlaging van brandrisico’s. Daarnaast draagt het ook bij aan de vermindering van de CO2 uitstoot.

Service

Op onze noodverlichting bieden wij uitstekende service zodat deze altijd blijft werken.

Jaarlijkse controle en onderhoud noodverlichting

Jaarlijkse controle en onderhoud evacuatieverlichting

 • Inspectie van de functionaliteit

  Hierbij besteden wij aandacht aan de volgende punten:

  • Beschadigingen
  • vervuiling
  • Controle zichtbaarheid pictogram.
 • Testen van functionaliteit

  Hierbij controleren wij of de noodverlichting technisch goed functioneert en in werking treedt bij spanningsuitval.

 • Testen van de accu

  Wij controleren of de evacuatieverlichting een brandtijd behaalt van 1 uur.

Candra Hospitality levert van ieder armatuur een volledig rapportage. In deze rapportage vermelden wij de functionaliteit van het armatuur en de aandachtspunten. In overleg met u worden de aandachtspunten gelijk opgelost.